30 ГОДИНИ СЪЗИДАНИЕ И СИГУРНОСТ
phone
service
Наблюдение и охрана
24/7
phone
Денонощен дежурен телефон
0700 69 000
BG
 

Курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие - Май 2021г.

Дата:

В периода 12.05. – 14.05.2021 г. КРЕМЪК ще проведе курс за безопасно боравене с огнестрелно оръжие. Курсът включва теоритична и практическа подготовка. Теоретичната част включва лекции, чиято цел е да запознае обучаемия със законовите норми, неговите права и задължения при боравене и носене на огнестрелно оръжие. Лекции на тема оказване на първа помощ на лица получили наранявания от огнестрелно оръжие. Квалифициран инструктор ще запознае обучаемите с класификацията на огнестрелните оръжия, правилата за безопасност при работа с огнестрелно оръжие и боеприпаси, правила за поддържане и съхранение на оръжието, видовете боеприпасите за стрелковите оръжия, общи сведения от вътрешната балистика, основни елементи от техниката на стрелба и по-разпространените у нас огнестрелни оръжия.

Практическата част включва индивидуална работа с инструктор на стрелбище. Стрелба с основните класове огнестрелно оръжие в най-популярни калибри, чиято цел е да научат обучаемия, правилно и по безопасен начин да борави с огнестрелно оръжие.

След преминаване на теоретичната и практическата част се полага изпит пред служба КОС. Изпита се състои от две части, тест върху теоретичната част и стрелба с пистолет на 25 метра за практическата. Като до стрелбата се допускат само издържалите теста.

До изпит се допускат само лица преминали теоритичната и практическата част.

За записване за изпита за необходими следните документи в оригинал:
1) Свидетелство за съдимост
2) Бележка от психо-диспансер
3) Копие на лична карта
4) 2 бр. паспортни снимки

Цената на Курса е 190.00 лева без ДДС.

Курсът е задължителен за лица, които ще кандидатства за издаване на разрешение за носене и употреба на огнестрелно оръжие за служебни цели и самоотбрана.

За повече информация и записвания: тел.: 042/690 459; 0886 406 050.